A Progress Alapítvány kuratóriumának határozatai – 2015. november 12.

prga   2015-11-12   A Progress Alapítvány kuratóriumának határozatai – 2015. november 12. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Progress Alapítvány kuratóriumának határozatai (A határozat a kuratórium 2015. szeptember 30-i 4. határozatában megjelölt módon született. A számozás a korábbi határozat pontjait követi.)

2015. november 12.

Helyszín: 1023 Budapest, Rómer Flóris u. 12.

A Progress Alapítvány 2015. szeptember 30-án megtartotta Alakuló Ülését. Az ülésen megjelent az Alapítvány kuratóriuma – Ágh Attila (elnök), Fleck Zoltán és Kocsis András (tagok).

5./ A Progress Alapítvány kuratóriuma ösztöndíjat alapít az Alapító Okirat 4.2. pont harmadik francia bekezdése alapján. Az ösztöndíjak feltételeit és mértékét a kuratórium évente határozza meg.

6./ Az ösztöndíjra 2015-ben az jelentkezhet, aki érvényesen nyújtott be dolgozatot az Országos Tudományos Diákkörre (OTDK), és hozzájáruló nyilatkozatot adott arról, hogy az OTDK továbbítsa a dolgozatot a Progress Alapítványhoz. A kuratórium elnöke szakértőket kérhet fel a dolgozatok véleményezésére.

7./ 2015-ben összesen legfeljebb 5 díj kerülhet odaítélésre: egy kiemelt ösztöndíj 100.000 Ft, négy ösztöndíj 50-50.000 Ft, összesen 300.000 Ft értékben. A díjak átadása az általuk megadott számlaszámra való átutalással történik.

2015-ben az ösztöndíjakat a következők kapják:

100.000 Ft: Havasi Fatime, az „Okos energiagazdálkodás” c. dolgozatával

50.000 Ft: Csernus Máté „Az állami beavatkozás dimenziói a hazai kockázati tőkepiacon” c. dolgozatával.

50.000 Mécs János, „A győzteskompenzáció alkotmányosságáról – a pozitív töredékszavazatok megítélése az egyenlő választójog tükrében” c. dolgozatával.

50.000 Ft: Pataki Dániel Tamás, „Az állami beavatkozás dimenziói a hazai kockázati tőkepiacon” c. dolgozatával.

50.000: Várnagy Emma, a „Gyűlöletbüncselekmények” c. dolgozatával.

Kmf.

Ágh Attila, a Kuratórium elnöke sk.
Fleck Zoltán, a Kuratórium tagja sk.
Kocsis András, a Kuratórium tagja sk.