prga   2019-05-31   Comments Off on Ágh Attila új könyve: Declining Democracy in East-Central Europe (Edward Elgar, 2019)

2019 szeptemberében jelenik meg Ágh Attila új könyve Edward Elgar Kiadónál Declining Democracy in East-Central Europe The Divide in the EU and Emerging Hard Populism címmel. A könyv előzetese elérhető a Kiadó honlapján.

A könyv angol nyelvű összefoglalója:

“The dramatic decline of democracy in East-Central Europe has attracted great interest world-wide. Going beyond the narrow spectrum of the extensive literature on this topic, this book offers a comprehensive analysis of ECE region – Czech Republic, Hungary, Poland, Slovakia and Slovenia – from systemic change in 1989 to 2019 to explain the reasons of the collapse of ECE democratic systems in the 2010s.”

Elérhető továbbá a kötet angol nyelvű tartalomjegyzéke..

Közzétesszük továbbá a könyvhöz készült online háttéranyagot is, amely összefoglalja a kötet empirikus adatbázisának főbb irányait (elérhető pdf-formátumban).

Végül pedig elindult egy projekt Ágh Attila ResearchGate felületén a kötet kapcsán a demokratizáció Kelet-Közép-Európában témakörben.