Category Archives: Hírek

A politika és a magyar fiatalok – könyvbemutató 2019. május 15.

M E G H Í V Ó A tizedik kötettel folytatódik a Progress Alapítvány támogatásával, a Noran Libro Kiadónál megjelenő Progress könyvsorozat.            Oross Dániel és Szabó Andrea A politika és magyar fiatalok című kötetét 2019. május 15-én, szerdán 17.00 órakor mutatjuk be az Örkény István Könyvesboltban (1137 Budapest, Szent István krt. 26.) A sorozat tizedik könyvének megjelenése alkalmából köszöntőt… Read more »

Magyarország válaszúton: Demokrácia vagy autokrácia? – Konferencia 2019. május 23-án

A Progress Alapítvány konferenciát szervez Magyarország válaszúton: Demokrácia vagy autokrácia? címmel 2019. május 23-án a Mozsárban Budapest, Nagymező u. 21, 1065 PROGRAM A rendszerváltás 30. évfordulóján és közeledve az EP-választások felé időszerűvé vált ismét a demokrácia és diktatúra problémáiról beszélni, hiszen 2010 után abba az irányba mozdult a magyar politikai rendszer, amely nem csak a liberális demokráciával jelent érezhető szakítást,… Read more »

Brexit: Indulatok döntöttek észérvek helyett

A Contextus részletes összefoglalót közölt a a XXI. Század Társaság meghívására 2019. március 21-i rendezvényéról, maelyen Losoncz Miklós és Horváth Gábor beszélgettek a Brexitről. “Az egyik legnagyobb horderejű külpolitikai kérdés, amely évek óta lázban tartja a világsajtót: a Brexit. A kilépés ténye már eldőlt, a hogyanja még nem. A vitához kapaszkodót találhat mezei olvasó és politikai elemző egyaránt. Latolgathatjuk a… Read more »

Bod Péter Ákos: Míg a rendszer szét nem esik, avagy mennyire polgári a kormány karaktere?

A cikk a Magyar Hang oldalon jelent meg 2019. február 28-án és a a Magyar Hang 2019/8. számában 2019. február 22-én. Mivel immár negyedszerre kormányoz Orbán Viktor, kellő ismeretünk lehetne arról, hogy melyek a nézetei, értékei és céljai a társadalmi élet egy fontos területét, a gazdaságot illetően. Vagyis: milyen az orbáni gazdaságpolitika? Nem a megnevezés a döntő, mert a különféle besorolások… Read more »

Antal Attila és Bod Péter Ákos könyvbemutatója

Folytatódik a Progress Alapítvány támogatásával, a Noran Libro Kiadónál megjelenő Progress könyvsorozat 2019. február 27-én, szerdán 17.00 órakor Az Örkény István Könyvesboltban (1137 Budapest, Szent István krt. 26.) két könyvet mutatunk be a szerzők közreműködésével: Antal Attila Orbán bárkája című könyvét Gulyás Márton politikai aktivista mutatja be Bod Péter Ákos Megint utat tévesztünk? című könyvét Mellár Tamás közgazdász ismerteti Moderátor: Szarka Károly, szerkesztő Facebook: https://www.facebook.com/events/368308583721684/