Civilek hatalma – Konferencia 2016. május 23-án

prga   2016-05-07   Civilek hatalma – Konferencia 2016. május 23-án bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Civilek, mozgalmak és pártok: Hol rejtőzik a közbizalom?

A Progress Alapítvány projektet indított a civilek hatalma témakörben a magyar civil társadalom állapotáról és perspektíváiról, amelynek eredményeként 2016 őszén egy tanulmánykötetet jelentet meg. A projekthez közéleti vitasorozat kapcsolódik, az első vitadélutánra 2016. március 10-én, a másodikra pedig 2016. április 20-án került sor. A projektről és erről a két eseményről az Alapítvány honlapja nyújt bővebb tájékoztatást.

A harmadik konferenciát 2016. május 23-án, hétfőn a civil társadalom és a társadalmi-közéleti részvétel viszonyáról tartjuk a Mozsár kávéházban (1065 Budapest, Nagymező u. 21) 15.00 és 17.30 között.

A konferencia programja:

Pulai András: Csapdában: a civilekben bízunk, de a politikától várjuk a megoldást (prezentáció a Publicus Intézet felmérése alapján)

Závecz Tibor: A civilek lehetőségei a politikai erőtérben (a ZRI Závecz Research és az Ipsos kutatásai alapján)

Sebestény István (Civitalis Egyesület): Közösség, közélet és közbizalom a civil szektorban

Gerő Márton (TÁRKI): Hogyan jutottunk el eddig? A társadalmi részvétel és mozgósítás struktúrái

Péterfy Gergely: A „kitömött civil” a felcsúti múzeumban

A rövid előadásokat vita követi, minden érdeklődőt várunk.

A meghívó elérhető pdf-formátumban.