prga   2019-05-27   Mi viszi arra a fiatalokat, hogy politizáljanak? – a Mérce beszámolója a könyvbemutatóról bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2019. május 15-én zajlott le Oross Dániel és Szabó Andrea közös kötetének, A politika és magyar fiatalok című könyvnek a bemutatója. A Mérce beszámolót közölt az eseményről: “Élénk és mozgalmas hetet tudhat maga mögött a magyar ifjúságszociológia. A múlt heti Aktív Fiatalok Magyarországon nappali tagozatos egyetemisták és főiskolásokról szóló kutatási beszámolója után nem kellett sokat várnunk egy újabb – a magyar fiatalok politikai aktivitásával foglalkozó – kötet megjelenésére, melyet szerda délután az Örkény István könyvesbolt zsúfolásig megtelt galériáján mutatták be. A politika és a magyar fiatalok című kötet a magyar és nemzetközi ifjúságkutatási irányvonalak alakulását, a politikai szocializáció diszciplínáját, valamint a Magyarországon élő fiatalok (15–29 éves) politikához való viszonyával és részvételével foglalkozik.”

A Mérce beszámolója itt olvasható