Kutatások/Projektek

A Progress Alapítvány elkötelezett a demokrácia és az alapvető európai értékek mellett, rendezvényeit és projektjeit is ebben a szellemben szervezi. A Noran Libro kiadó gondozásában eddig tíz kötet jelent meg a Progress könyvek sorozatban. A rövid, olvasmányos kötetek mellett tanulmánykötetek is kötődnek a Progresshez, amelyek ugyancsak a Noran Libro Kiadónál jelentek meg: 50 könyv a baloldalról (2015); Civilek hatalma (2016); Mozgalmi társadalom (2018).

2019-ben indítottuk el a Neoliberalizmus-projektet, amely keretében számos vitát, konferenciát szerveztünk meg. Mindezek összefoglalásaként 2019 őszére tervezünk egy önálló tanulmánykötetet.

Ugyancsak 2019-ben indítottuk útjára a Demokrácia-projektünket és az Európa-projektünket, amelyek abban mások, mint az eddigiek, hogy alapvető adatbázisokat (felméréseket, indexeket, szakirodalmakat) állítottunk össze ezkben a témakörökben. Bízunk abban, hogy ez az ingyenes és a hazai közegben egyedülálló adatbázis-szolgálatás felkelti a hazai társadalomtudományi közeg érdeklődését.