Micsoda év volt! A Progress Alapítvány évértékelője (VIDEÓK)

prga   2019-11-21   Comments Off on Micsoda év volt! A Progress Alapítvány évértékelője (VIDEÓK)

Micsoda év volt! A Progress Alapítvány Évértékelő Kerekasztal Konferenciája 2019. december 12. 15.00 – 19.00 óra Mozsár Bisztró 1065 Budapest Nagymező u. 21. A 2019-es év mozgalmas és ígéretes volt, talán a fordulat évének is nevezhetnénk. A két választás Magyarországon eltérő eredményt hozott, de az ellenzéki pártok keserves tanulási folyamatában ugyanabba az irányba mutatott. Az önkormányzati választást puha és rövid… Read more »

Klímaváltás és világrendszer-váltás (VIDEÓ)

prga   2019-10-30   Comments Off on Klímaváltás és világrendszer-váltás (VIDEÓ)

Klímaváltás és világrendszer-váltás A klímaváltás témája felforgatja a világot A Progress Alapítvány konferenciája 2019. november 12. 15.00-19.00 óra Kossuth Klub, Budapest, Múzeum u. 7, 1088 A konferencia levezető elnöke: Balázs Péter A klímaváltozás témája 2019 folyamán meglepő gyorsasággal került előtérbe a nemzetközi politikában és erőteljes vita alakult ki körülötte. A klímaváltozás kezelésének feladata a világrendszer intézményeinek az átalakulására vezetett, ami… Read more »

Romokban a jogállamiság (VIDEÓ)

prga   2019-10-02   Comments Off on Romokban a jogállamiság (VIDEÓ)

Romokban a jogállamiság A Progress Alapítvány projektindító konferenciája 2019. október 10, 15.00-18.00 óra Mozsár Bisztró (Nagymező u. 21, 1065) A Progress Alapítvány 2019 őszén új projektet indít a demokráciakutatásban, egyfelől konferenciák szervezése és tanulmánykötetek kiadása, másfelől a Demokrácia Figyelő honlap elindítása révén. Ez a projektindító konferencia a projekt bemutatását a jogállamiság válsága felől kezdi meg Fleck Zoltán vitavezetésével és egyben… Read more »

Neoliberális hegemónia Magyarországon – Könyvbemutató (VIDEÓ)

prga   2019-09-16   Comments Off on Neoliberális hegemónia Magyarországon – Könyvbemutató (VIDEÓ)

M E G H Í V Ó a Progress Alapítvány és a Noran Libro Kiadó közös kiadásában megjelenő NEOLIBERÁLIS HEGEMÓNIA MAGYARORSZÁGON című könyv bemutatójára 2019. szeptember 25., szerda, 17.00 óra Örkény István Könyvesbolt (1137 Budapest, Szent István krt. 26.) A kötet szerzői: Ágh Attila, Antal Attila, Kapelner Zsolt, Éber Márk Áron, Pásztóy András, Pogátsa Zoltán A beszélgetésen a kötet szerkesztője,… Read more »

Változó Világrendszerek: Töprengések az új világrendről (VIDEÓ)

prga   2019-09-09   Comments Off on Változó Világrendszerek: Töprengések az új világrendről (VIDEÓ)

Meghívó Konferenciára Változó Világrendszerek: Töprengések az új világrendről Kossuth Klub, 2019. szeptember 19 (csütörtök), 15.00-19.00 óra Rohamosan változik körülöttünk a világ, átalakulóban van az egész világrendszer új szabályokkal, új szereplőkkel és új ellentmondásokkal. A viszonylag jól szabályozott, előrelátható és áttekinthető világrend összeomlott, kavargó és áttekinthetetlen „világrendetlenség” lépett a helyébe, a multilaterális szabályozás helyett bilaterális konfliktusok sorozatával. Különböző koncepciók bukkantak fel… Read more »

Összefoglaló a Magyarország válaszúton: demokrácia vagy autokrácia? című konferenciáról

prga   2019-06-02   Comments Off on Összefoglaló a Magyarország válaszúton: demokrácia vagy autokrácia? című konferenciáról

A Civil Rádió összefoglalót készített a 2019. május 23-án megrendezésre került Magyarország válaszúton: demokrácia vagy autokrácia? című konfeernciánkról. Az összefoglalóban a konferencia első panelje teljese terjedelemben meghallgatható.

A jogállam romokban (a XXI. Század Társaság vitaestje)

prga   2019-06-01   Comments Off on A jogállam romokban (a XXI. Század Társaság vitaestje)

A XXI. Század Társaság a következő összejövetelét 2019. június 3-án, hétfőn 17 órakor tartja. A jogállam romokban Az összejövetel vendégei: Fleck Zoltán, egyetemi tanár, tanszékvezető, ELTE ÁJK Tóth Judit, egyetemi tanár, tanszékvezető egyetemi docens, Szegedi Tudományegyetem vitapartner: Szűcs Zoltán Gábor, MTA TK Politikatudomány Intézet Helyszín: Örkény könyvesbolt (1137 Budapest, Szent István krt. 26.)

Ágh Attila új könyve: Declining Democracy in East-Central Europe (Edward Elgar, 2019)

prga   2019-05-31   Comments Off on Ágh Attila új könyve: Declining Democracy in East-Central Europe (Edward Elgar, 2019)

2019 szeptemberében jelenik meg Ágh Attila új könyve Edward Elgar Kiadónál Declining Democracy in East-Central Europe The Divide in the EU and Emerging Hard Populism címmel. A könyv előzetese elérhető a Kiadó honlapján. A könyv angol nyelvű összefoglalója: “The dramatic decline of democracy in East-Central Europe has attracted great interest world-wide. Going beyond the narrow spectrum of the extensive literature on this… Read more »

Mi viszi arra a fiatalokat, hogy politizáljanak? – a Mérce beszámolója a könyvbemutatóról

prga   2019-05-27   Comments Off on Mi viszi arra a fiatalokat, hogy politizáljanak? – a Mérce beszámolója a könyvbemutatóról

2019. május 15-én zajlott le Oross Dániel és Szabó Andrea közös kötetének, A politika és magyar fiatalok című könyvnek a bemutatója. A Mérce beszámolót közölt az eseményről: “Élénk és mozgalmas hetet tudhat maga mögött a magyar ifjúságszociológia. A múlt heti Aktív Fiatalok Magyarországon nappali tagozatos egyetemisták és főiskolásokról szóló kutatási beszámolója után nem kellett sokat várnunk egy újabb – a magyar fiatalok politikai aktivitásával… Read more »