Szerzőink dedikálása a Könyvhéten

Progress Admin   2021-08-12   Comments Off on Szerzőink dedikálása a Könyvhéten

Két szerzőnk, Mellár Tamás és Marton Péter szeptember 3-án, pénteken 17 órakor dedikál az Ünnepi Könyvhéten. Az esemény linkje a Facebookon: https://www.facebook.com/events/129554582629595  

Megjelent Marton Péter Covid-19 – Az egészségtelen politikák ragálya című könyve

Progress Admin   2021-05-12   Comments Off on Megjelent Marton Péter Covid-19 – Az egészségtelen politikák ragálya című könyve

Mi kell egy pandémiához? Először is végy egy tojást — jelképezze létezésünk törékenységét —, majd add ezt a tojást egy részeg ember kezébe, akiről biztosan tudható, hogy a tojás törékenységére oda sem hederít majd. A 2019 őszén világ körüli útra indult új koronavírus-járványhoz éppúgy kellettek a hibás politikák és a rossz politikai döntések, mint a SARS-CoV-2 vírus tüskefehérjéjének képessége az… Read more »

Megjelent a Változó világrend című tanulmánykötetünk!

Progress Admin   2020-11-25   Comments Off on Megjelent a Változó világrend című tanulmánykötetünk!

Rohamosan változik körülöttünk a világ, átalakulóban van az egész világrendszer, új szereplők, új kihívások, új ellentmondások jelentek meg. Az 1989-ben kialakult, viszonylag jól szabályozott és áttekinthető világrend összeomlott, kavargó „világrendetlenség” lépett a helyébe, a multilaterális szabályozás helyett bilaterális konfliktusok sorozatával. Különféle koncepciók bukkantak fel az új helyzet jellemzésére és korszakolására. A szerzők bemutatják a globális rendszer régi és új főszereplőit, azok törekvéseit és erőviszonyait…. Read more »

Megjelent Mellár Tamás új könyve a kormány 2020-as válságkezeléséről

Progress Admin   2020-11-12   Comments Off on Megjelent Mellár Tamás új könyve a kormány 2020-as válságkezeléséről

Mellár Tamás: A nagy magyar válságkezelés Gyorsjelentés az Orbán-kormány 2020-as gazdaságpolitikájáról Ha hinni lehet a statisztikának, Magyarországon minden a legnagyobb rendben volt a 2020-as koronavírus-járvány előtt: magas volt a gazdasági növekedés üteme, nőttek a keresetek, csökkent a munkanélküliség. Az Orbán-kormánytól sokan várták, hogy a történelmi jelentőségű program tavaszi meghirdetése után eredményesen kezeli majd a válságot, de nyár végére a történelmi… Read more »

Losoncz Miklós: Brexit (VIDEÓ)

Progress Admin   2020-06-22   Comments Off on Losoncz Miklós: Brexit (VIDEÓ)

Losoncz Miklóssal, a Progress könyvek sorozatban megjelent Brexit című könyv szerzőjével a Noran Libro Kiadó szerkesztője, Szarka Károly beszélgetett.

Brexit – megjelent a legújabb Progress könyv

Progress Admin   2020-06-16   Comments Off on Brexit – megjelent a legújabb Progress könyv

Megjelent Losoncz Miklós Brexit című könyve a Progress könyvek című sorozatban A 2016 nyarán rendezett népszavazáson a résztvevők több mint fele arra voksolt, hogy az Egyesült Királyság lépjen ki az Európai Unióból. Az eredmény nemcsak a nemzetközi közvéleményt, hanem magát David Cameron akkori miniszterelnököt is meglepte. Mi vezetett odáig, hogy egyáltalán felvetődjön a távozás lehetősége, és hogy a többség a… Read more »

Elfekvő és Lesgól – megjelent a Progress könyvek című sorozat két legújabb darabja

Progress Admin   2020-04-02   Comments Off on Elfekvő és Lesgól – megjelent a Progress könyvek című sorozat két legújabb darabja

Megjelent Progress könyvek című sorozatunk két legújabb darabja!       Kovácsy Zsombor: Elfekvő – Gyógyítható az egészségügy?   Az egészségügy hogyléte mindenkit érint, és a kutatások tanúsága szerint fontosnak is tartjuk a megfelelő működését – mégis azt láthatjuk, hogy a mindenkori kormányzati politika nem tekinti kiemelt területnek. A látszólagos ellentmondás megértéséhez célszerű a bonyolult ágazat alapvonásainak megismerését követően sorra… Read more »

Sz. Bíró Zoltán: Putyin Oroszországa

Progress Admin   2019-11-22   Comments Off on Sz. Bíró Zoltán: Putyin Oroszországa

Putyin Oroszországa Különbözik-e egymástól, és ha igen, akkor miben, Putyin első két elnöki ciklusa és a harmadik, illetve a ma is tartó negyedik periódusa? Mi a magyarázata Putyin hosszú időn át tartó rendkívüli népszerűségének és az utóbbi évben mért népszerűség-vesztésének? El lehet-e fedni külpolitikai sikerekkel a belpolitikai és gazdasági problémákat? Milyen következményekkel járt a Krím annektálása? Ki járt jól és… Read more »

Micsoda év volt! A Progress Alapítvány évértékelője (VIDEÓK)

prga   2019-11-21   Comments Off on Micsoda év volt! A Progress Alapítvány évértékelője (VIDEÓK)

Micsoda év volt! A Progress Alapítvány Évértékelő Kerekasztal Konferenciája 2019. december 12. 15.00 – 19.00 óra Mozsár Bisztró 1065 Budapest Nagymező u. 21. A 2019-es év mozgalmas és ígéretes volt, talán a fordulat évének is nevezhetnénk. A két választás Magyarországon eltérő eredményt hozott, de az ellenzéki pártok keserves tanulási folyamatában ugyanabba az irányba mutatott. Az önkormányzati választást puha és rövid… Read more »

Klímaváltás és világrendszer-váltás (VIDEÓ)

prga   2019-10-30   Comments Off on Klímaváltás és világrendszer-váltás (VIDEÓ)

Klímaváltás és világrendszer-váltás A klímaváltás témája felforgatja a világot A Progress Alapítvány konferenciája 2019. november 12. 15.00-19.00 óra Kossuth Klub, Budapest, Múzeum u. 7, 1088 A konferencia levezető elnöke: Balázs Péter A klímaváltozás témája 2019 folyamán meglepő gyorsasággal került előtérbe a nemzetközi politikában és erőteljes vita alakult ki körülötte. A klímaváltozás kezelésének feladata a világrendszer intézményeinek az átalakulására vezetett, ami… Read more »