Brexit – megjelent a legújabb Progress könyv

Szarka Károly   2020-06-16   Brexit – megjelent a legújabb Progress könyv bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Megjelent Losoncz Miklós Brexit című könyve a Progress könyvek című sorozatban

A 2016 nyarán rendezett népszavazáson a résztvevők több mint fele arra voksolt, hogy az Egyesült Királyság lépjen ki az Európai Unióból. Az eredmény nemcsak a nemzetközi közvéleményt, hanem magát David Cameron akkori miniszterelnököt is meglepte. Mi vezetett odáig, hogy egyáltalán felvetődjön a távozás lehetősége, és hogy a többség a kilépés mellett döntsön? Hogy kezelték a helyzetet a későbbi brit miniszterelnökök, Theresa May és Boris Johnson? Mik voltak az Európai Unióval folytatott tárgyalok főbb állomásai? Milyen hatással lesz a kilépés az Egyesült Királyság gazdaságára, társadalmára és területi integrációjára? Mi lesz Skócia és Észak-Írország sorsa? Losoncz Miklós könyve ezekre a kérdésekre keresi a választ.

A Noran Libro Kiadó gondozásában megjelent könyv kapható a könyvesboltokban és megrendelhető a Kossuth Kiadói Csoport webáruházából: