Progress-ösztöndíj fiatal baloldaliaknak

prga   2016-03-24   Progress-ösztöndíj fiatal baloldaliaknak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Progress Alapítvány ösztöndíja fiatal baloldaliaknak

Az ösztöndíj célja:

A Progress Alapítvány fiatal baloldali társadalomtudósoknak kínál hat havi ösztöndíjat. Az ösztöndíjasok bekapcsolódnak az Alapítvány kutatási projektjeibe és lehetőséget kapnak arra, hogy az Alapítványhoz kötődő politikai elemzéssel foglalkozó szervezeteknél gyakorlati tapasztalatokra tegyenek szert.

Az ösztöndíj feltételei:

• Elkötelezettség az Alapítvány által vallott progresszív értékek mellett;
  • BA-diploma valamely társadalomtudományi területen és/vagy folyamatban lévő MA-tanulmányok ilyen területeken;
  • Az ösztöndíjas időszak végén egy tanulmány elkészítése az Alapítvány vagy az ösztöndíjas kutatási tevékenységéhez kapcsolódó témában (a gyakornok kötelezettsége továbbá, hogy az ösztöndíjas időszak végére elkészítendő tanulmány kapcsán minden hónapban konzultáljon az Alapítvánnyal);
  • Folyamatosan bekapcsolódás az Alapítvány kutatási tevékenységébe;
  • Bekapcsolódás az Alapítvány közéleti, tudományos és mindennapi tevékenységébe (pl. rendezvények szervezése, honlap kezelése);
  • Aktív részvétel gyakornokkén az Alapítvány partnerinél.

Az ösztöndíj mértéke: a hat hónap gyakornoki időszak során hat hónapra mindösszesen 150 000 ezer Forintot juttat az Alapítvány a gyakornoknak és a hatodik hónap elteltével, a megírt és elfogadott tanulmány alapján további honoráriumban részesül a gyakornok.

Az ösztöndíj időtartama: 2016. május-június és 2016. szeptember-december

A jelentkezés feltételei:

• BA-diploma másolata és/vagy az MA-szakra való beiratkozás igazolása;
  • 1-2 oldalas motivációs levél benyújtása, amelyben a pályázó kifejti azt, hogy miért lenne fontos számára az ösztöndíj;
  • Nyilatkozat arról, hogy a pályázó hozzájárul ahhoz, hogy az Alapítvány – az ösztöndíjhoz kapcsolódó pályázat kereti között – kezelje a pályázó személyes adatait.

A benyújtási határidő: 2016. április 15.

A benyújtás módja és kapcsolat: alapitvanyprogress@gmail.com

Az Alapítvány négy ösztöndíj kiosztását tervezi.

Az Alapítvány fenntartja magának a jogot, hogy ha nem érkezik be megfelelő mennyiségű és minőségű pályázat, akkor a Kuratórium nem ítél oda ösztöndíjat.

Jelen felhívás letölthető pdf-formátumban.