Változó világrend

A projekt leírása

Rohamosan változik körülöttünk a világ, átalakulóban van az egész világrendszer, új szereplők, új kihívások, új ellentmondások jelentek meg. Az 1989-ben kialakult, viszonylag jól szabályozott és áttekinthető világrend összeomlott, kavargó „világrendetlenség” lépett a helyébe, a multilaterális szabályozás helyett bilaterális konfliktusok sorozatával. Különféle koncepciók bukkantak fel az új helyzet jellemzésére és korszakolására. A szerzők bemutatják a globális rendszer régi és új főszereplőit, azok törekvéseit és erőviszonyait. Feltárják az új multilaterális világrend kialakulásának várható folyamatait, különös tekintettel Kínára, Oroszországra, az EU új globális szerepére, valamint ezeknek a változásoknak a magyar folyamatokra gyakorolt hatására.

A Változó világrend című tanulmánykötet várhatóan 2020 novemberében jelenik meg a Noran Libro Kiadó gondozásában. A tanulmány szerzői: Ágh Attila, B. Simon Krisztián, Balázs Péter, Fehér Zoltán, Forgács József, Káncz Csaba, Krajcsír Lukács, Kusai Sándor Zoltán, Lantos Dorottya, Losoncz Miklós, Vincze Hajnalka

A kötet előrendelhető a Kossuth Kiadói Csoport webáruházából: